Statistics

Sorry, this entry is only available in Albanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sipas statistikave të fundit nga Sherbimi Social Shteteror (SHSSH) deri në muajin Gusht 2018, numri i personave që janë njohur zyrtarisht të kenë një aftësi të kufizuar në Shqipëri eshte
141 740 (4.8 % e popullsisë së vendit).

Nga keta, 73 425 jane invalide pune qe perfitojne si nga pagesat e sigurimeve shoqerore ashtu edhe nga pagesat shtesë te skemes së mbrojtjes sociale dhe 68 315 femije e te rritur qe marrin pagesat e aftësisë së kufizuar e perfitime te tjera ne sistemin e mbrojtjes sociale.
Nga keta te fundit, 19 060 vete (28%) marrin edhe pagesë per te mbuluar sherbimin e ndihmesit personal që më parë është quajtur shërbimi i kujdestarisë.